Szellemhabcsók
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 kis tábla étcsokoládé vagy tortabevonó
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 1 óra
A friss szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.
A habot habzsákba töltjük, vagy egyszerűen egy műanyag zacskóba, aminek levágjuk a sarkát . A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső vagy a lyuk felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
A sütőt melegítsük elő 80-100 fokra. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3 órán át szárítsuk.
Vízgőz felett olvasszunk meg 1-2 kocka étcsokoládét. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.
Forrás: gasztro-tv