2021. január 11.

Select your Top Menu from wp menus
Szellemhabcsók

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 kis tábla étcsokoládé vagy tortabevonó

Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 1 óra

szellemhabcsok
A friss szoba hőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, robotgép közepes fokozatán kezdjük el habosra keverni, majd szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.

A habot habzsákba töltjük, vagy egyszerűen egy műanyag zacskóba, aminek levágjuk a sarkát . A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső vagy a lyuk felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.

A sütőt melegítsük elő 80-100 fokra. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 3 órán át szárítsuk.

Vízgőz felett olvasszunk meg 1-2 kocka étcsokoládét. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.

 

Forrás: gasztro-tv

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Mandulás, édes – Boszorkányújjak

Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg porcukor 15 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 1 db tojás egész vagy szeletelt...

Close