2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Százezer kalóriás karácsonyi – Flódnipite, recept

Százezer kalóriás karácsonyi – Flódnipite, recept

Ez a flódni kicsit más, mint a szokásos, legalábbis tészta sokkal kevesebb van benne, viszont a sok finom töltelék mind ott sorakozik egymás alatt.

Sokkal rövidebb ideig kell sütni, a tésztát készen vásároljuk hozzá, így nagyon sok időt spórolhatunk vele, de a mák, dió, szilvalekvár és alma íze pont ugyanolyan, mint a klasszikus változatban.

A Flódnipite Hozzávalói:

  • 2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

Töltelékek:

  • Diós töltelék:
  • 200 g dió apróra aprítva
  • 50 g mazsola durvára aprítva
  • 180 g cukor
  • 100 g víz

Mákos töltelék:

  • 175 g frissen darált mák
  • 70 g cukor
  • 90 g víz
  • 1/2 narancs reszelt héja

Almás töltelék:

  • 2 alma
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 250 g sűrű szilvalekvár

flódnipite/

A Flódnipite Elkészítése

  1. A tésztát hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni, majd kibéleljük vele a hat piteformát, a felső szélét késsel levágjuk, hogy pont passzoljanak.
  2. A diós töltelékhez közepes lángon főzzük az összetevőket, míg a cukor teljesen el nem olvad, és a massza be nem sűrűsödik. Teljesen lehűtjük, kiterítve egy tálcán a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A mákos töltelékhez az összetevőket 2-3 percig közepes lángon főzzük, amíg elkezd buborékosan forrni. Ezt is kiterítjük egy tálcára és a hűtőbe tesszük.
  4. Az almát lereszeljük, a cukorral és a fahéjjal 1 percig főzzük, majd szintén kiterítjük tálcára és lehűtjük.

 

Forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
vaníliás kifli
A süti, amiből morzsa sem marad: a vaníliás kifli, recept

Mai receptünk egy igazi klasszikus, a régi-régi kedvenc, a vaníliás kifli. Ha kint nincs is hó, ez a süti mindig...

Close