Szarvas hamburger : Az alábbi hamburger egy nem mindennapi harapnivaló, korént sem szokványos, viszont annál finomabb lesz ha te is elkészíted. A hamburger bucit így, te is elkészítheted

Előkészítés | 45 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 8-10 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
A szarvashús pogácsához
- 50 dkg szarvascomb
- 15 dkg marhafaggyú a marhafaggyú azért jó zsiradékként a szín húshoz adva, mert nincs kellemetlen illata
- só, bors bőven
- 4-5 db salátalevél
- 2-3 tk dijoni mustár
A dresszinghez
- 3 dl céklalé
- 1 db cékla
- 10 dkg áfonya
- 1-2 ek barnacukor
- 1 ek balzsamecet
- 1 csipet só
Hozzávalók
A szarvashús pogácsához
A dresszinghez
|
![]() |
Elkészítés
- A szarvascombot megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, felkockázzuk. Megtisztítjuk és felkockázzuk a marhafaggyút is
- Helyezd mindkettőt egy tálba és alaposan sózd meg és borsozd
- Daráld le befűszerezett állapotban, majd keverd össze alaposan a kezeddel
- Így kell kinéznie ledarálva
- Formázz belőle 15 dkg-os gömböket, majd egy hamburger készítő - hamutartó szerű eszközzel és ennek fedelével formázz újjnyi vastag pogácsákat - szorosan tömörítve kézzel is formázhatod
- Ne ilyedj meg, mellete(fotón) a bárány hamburger pogácsa van - az nem szarvas 🙂
- Összesen 8-10 perc alatt süsd készre mindkét oldalát, lehet kevesebb is ha mediumot szeretnél készíteni. Figyelem: a cheddar sajtos verzió sertés hamburger !!!, a szarvasos verzióhoz nem kell sajt, sőt tilos hozzáadni
Az áfonyás - céklás dresszing elkészítése
- Egy kis lábasban redukáld vissza a 3 dl céklalevet, 1 dl-re
- Alufóliába tekerve sütőben süsd meg a céklákat ( kb 1 óra - 200 C fok ), hámozd mag, majd ezt felkockázva és az áfonyákat kettévégva add hozzá a céklalé redukcióhoz
- Keverd el, majd barnacukorral, balzsamecettel és sóval ízesítsd. Forrald ki alaposan és kész.
- A bucik félbevágott oldalait vajazd, majd pirítsd meg egy serpenyőben. Alulra salátalavél, rá a szarvas hamburger pogácsa, majd a cékla-áfonya redukció kerüljön; a felső buci belső oldalát kend meg dijoni mustárral