Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal, recept

A tengerparton kagylókkal és rákkal esszük, de itt a szárazföldön sem maradhat el az igazi paella-élmény: itt csirkecombokkal és kolbásszal készítjük, füstölt paprikával és sáfránnyal fűszerezzük, az alját kicsit megpirítjuk és el is készült a paella. Isteni finom spanyol fogás, teszteljétek!
A Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal, Hozzávalói két személyre
- 2 db alsó és 2 db felső csirkecomb
- 1/2 fej lila hagyma
- 1/4 db zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
- 10 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál füstöltpaprika-őrlemény
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 ág friss kakukkfű
- 5 dkg chorizo vagy szárazkolbász
- 5 dl szárnyasalaplé (vagy víz)
- 12,5 dkg rizottó rizs (pl. arborio)
- 5 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 nagy csipet valódi sáfrány
- Só, bors
A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon közepes lángon 80% készültségűre pirítjuk, majd félretoljuk a serpenyő szélére és mellette a nagyon finomra vágott lila hagymát üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Egy perc után hozzáöntjük a paradicsompürét, és sóval, borssal, a füstölt paprikával és a kakukkfű leveleivel ízesítjük.
Visszarendezgetjük a combokat, felöntjük az alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lánggon rotyogni. Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman összekeverve-rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben. Fontos, hogy innentől kezdve már nem piszkáljuk a paellánkat, hagyjuk, hogy a hő magától elintézzen mindent.
Nagy lángon intenzíven felforraljuk, majd 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot, megszórjuk a zöldborsóval és a petrezselyemmel, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (összesen kb. 20 perc). Levesszük a tűzről, és fedővel vagy alufóliával letakarva öt percig pihentetjük tálalás előtt.
Forrás: streetkitchen.blog.hu