2021. szeptember 18.

Select your Top Menu from wp menus
Szaftos fokhagymás csirke steak , recept

Szaftos fokhagymás csirke steak , recept

Leteszteltem a Maggi Papiruszát – nekem bevált.

Láttam sokszor a reklámját a tv-ben, de őszintén szólva annyira akkor nem fogott meg. Most viszont kipróbáltam és rájöttem, hogy ezt pont nekem találták ki. Én szeretek főzőcskézni, de utána a mosogatást, takarítást utálom. Ha húst sütök, akkor először is lesz egy zsíros, esetleg néhol leégett serpenyőm és egy egy olajjal telefröcskölt tűzhelyem (és csempém). Bár valószínűleg nem ezt mondják legnagyobb előnyének a Papirusznak, nekem mégis ez, hogy a papírba csomagolt hússzeletek miatt a mosogatni- és takarítanivaló jelentősen leredukálódik. Persze az olaj/zsiradék mellőzésével rajtunk az úszógumi képződésének lehetősége is csökken. Amitől tartottam egy kicsit, hogy a fűszereknek az általam egyáltalán nem kedvelt vegeta/delikát íze lesz, amit én rettentően műnek tartok, de itt csak kellemes ízekkel találkoztam.

Szaftos fokhagymás csirke steak

A Szaftos fokhagymás csirke steak elkészítése:

  1. A csomagban 4 szelet csirkemellhez való 4 db Papírusz van, ezeknek az egyik oldala fűszerrel bevont.
  2. A csirkemellet kicsit ki kell klopfolni (és klopfoló híján csak kézzel alaposan megütögettem), beletenni a papír egyik felébe, ráhajtani a másik felét, kicsit rányomni, aztán mehet is a (zsiradék nélküli) serpenyőbe, közepes lángon mindkét oldalát 5-5 percig kell sütni.
  3. Nekem nagyon finom, szaftos lett, a Papírusznak köszönhetően nem szárad ki. És a húson és papíruszon kívül tényleg nem igényel más hozzávalót, fűszert, mert pont megfelelő a “kiadagolt” mennyiség.
  4. Én majonézes krumplisalátával tálaltam.

Ajánlom mindazoknak, akiknek kevés idejük van a főzésre vagy éppen még kezdők ezen a téren, de jó szolgálatot tesz a Papirusz például nyaralás alkalmával is, ahova nem akarjuk a “fél házat” magunkkal vinni egy-egy étel elkészítéséhez. És majd gondolj erre a lehetőségre karácsony után is, amikor a sok főzés után se kedved, se energiád nem lesz újra órákat tölteni a konyhában, de a család már megint éhes… mert a legjobb konyhatündéreknek is jár a pihenés!

Szaftos fokhagymás csirke steak

forrás: konyhalal

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Fejtsd meg a tojásokon levő feliratot
Fejtsd meg a tojásokon levő feliratot!

Fejtsd meg a tojásokon levő feliratot! Ha nem vagytok olyan szerencsések, hogy saját tyúkjaitok kapirgálnak az udvarban, akkor a boltban...

Close