Szaftos bakonyi csirkeszárnyak – Így lesz a legfinomabb a szósz
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkeszárny
- 0,5 kg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 hegyes csípős paprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
Elkészítés: 20 perc, főzés: 50 perc
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeket csípd le, majd a forgóknál vágd őket ketté. A gombát, a paprikákat és a paradicsomot mosd meg, szeleteld fel. Utána az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, és dinszteld meg rajta a felvágott hagymát. Add hozzá a gombát, a paprikákat, a paradicsomot, és hat-nyolc percig párold. Tedd bele a csirkeszárnyakat is, sózd, borsozd, és szórd meg az őrölt pirospaprikával. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy az félig ellepje a húsokat.
Közepes tűzön 25-30 percig főzd, és add hozzá a gombát. Ezt követően 10-15 percig párold őket együtt, majd keverd el a lisztet a tejföllel, és öntsd a szafthoz. Óvatosan kevergesd, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forrald, majd vedd le a lángról, és még melegen tálald.
Forrás: femina.hu