Svéd gombasaláta, recept

Svéd gombasaláta, recept

 

Ha nincs is semmi köze a svédekhez, attól még egy finom, retró ízvilágú előétel. Reggelire, vacsorára tökéletes egy szelet friss kenyéren vagy pirítóson.

A Svéd gombasaláta Hozzávalói:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 kanál olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2-3 babérlevél
  • 1 konzerv paradicsom (400 g)
  • só, bors, oregánó
  • 1 kk cukor

A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olajban. Beledobjuk a felvágott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, felszeletelt gombát is. Zsírjára sütjük.
Belekeverjük a paradicsomot, belereszeljük a citrom héját, citromlevet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és oregánóval fűszerezzük.
Lassú tűzön, gyakran megkevergetve sűrűre főzzük. Végezetül hozzáadjuk a cukrot is.
Kihűtve fogyasztjuk.

Svéd gombasaláta

Forrás: kisildi