Svéd gombasaláta, recept

Ha nincs is semmi köze a svédekhez, attól még egy finom, retró ízvilágú előétel. Reggelire, vacsorára tökéletes egy szelet friss kenyéren vagy pirítóson.
A Svéd gombasaláta Hozzávalói:
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 fej hagyma
- 2-3 kanál olaj
- 2 cikk fokhagyma
- 1 citrom
- 2-3 babérlevél
- 1 konzerv paradicsom (400 g)
- só, bors, oregánó
- 1 kk cukor
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olajban. Beledobjuk a felvágott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, felszeletelt gombát is. Zsírjára sütjük.
Belekeverjük a paradicsomot, belereszeljük a citrom héját, citromlevet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és oregánóval fűszerezzük.
Lassú tűzön, gyakran megkevergetve sűrűre főzzük. Végezetül hozzáadjuk a cukrot is.
Kihűtve fogyasztjuk.
Forrás: kisildi