Sütőtökös tiramisu

Hozzávalók:
- 500g sült sütőtök (100g = 11,6 ch)
- 500g mascaprone ( 100g = 2 ch)
- 1 evőkanál fahéj
- 50g evőkanál cukor (100g = 100ch)
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt szerecsendió
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- 1 bio(kezeletlen) narancs reszelt héja
- 500 g babapiskóta (100g = 80 ch)
- 300 ml kávé
- kókusz chips, kakaópor
Elkészítése:
A sütőtököt a mascapronéval és a fűszerekkel keverjük robotgéppel össze. Egy üveg jénaiba vagy egy üvegtálba (kb 25cm átmérő, legalább10cm magas) tegyük bele a kérm harmadát, kenjük be vele a tál alját. A tetejére szép sorba tegyünk kávéba enyhén beáztatott babapiskótákat. Erre megint jön egyharmad adag krém, majd még egy sor áztatott babapiskóta és a maradék krém. A tiramisu tetejét szórjuk be kókuszchips-el, és kakaóporral. Hűtőben állni hagyjuk legalább 2-3 órát.
A teljes adag ch tartalma: kb 520 g
Forrás: etelerzes.hu