Sütőtökös tiramisu

Sütőtökös tiramisu

 

Hozzávalók:

  • 500g sült sütőtök (100g = 11,6 ch)
  • 500g mascaprone ( 100g = 2 ch)
  • 1 evőkanál fahéj
  • 50g evőkanál cukor (100g = 100ch)
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 bio(kezeletlen) narancs reszelt héja
  • 500 g babapiskóta (100g = 80 ch)
  • 300 ml kávé
  • kókusz chips, kakaópor

Elkészítése:

sutotok-tiramisu-recept

A sütőtököt a mascapronéval és a fűszerekkel keverjük robotgéppel össze. Egy üveg jénaiba vagy egy üvegtálba (kb 25cm átmérő, legalább10cm magas) tegyük bele a kérm harmadát, kenjük be vele a tál alját. A tetejére szép sorba tegyünk kávéba enyhén beáztatott babapiskótákat. Erre megint jön egyharmad adag krém, majd még egy sor áztatott babapiskóta és a maradék krém. A tiramisu tetejét szórjuk be kókuszchips-el, és kakaóporral. Hűtőben állni hagyjuk legalább 2-3 órát.

A teljes adag ch tartalma: kb 520 g

 

Forrás: etelerzes.hu