Sütőtökös tekercs

Sütőtökös tekercs

A Sütőtökös tekercs Hozzávalói:

a laphoz:

  • 3 tojás,
  • 6 evőkanál cukor
  • 16 dkg sütőtök(meghámozva),
  • 4 evőkanál liszt,
  • 1/2 teáskanál sütőpor,
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál citromlé,
  • 1 teáskanál reszelt citromlé
  •  csipetnyi só;

a krémhez:

  • 1 tasak citromízű pudingpor,
  • 3 dl tej,
  • 12 dkg vaj,
  • 10 dkg +1 evőkanál  porcukor,
  • 1/2 citrom leve. 
 

A Sütőtökös tekercs Elkészítése

 
 
1. A sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük. 
2. A tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval vastag krémhabbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőtököt, a citromlével eloltott szódabikarbónát meg a sütőporral elkevert lisztet és összekavarjuk. 
 
 
3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 175 fokon, 15-20 percig sütjük. Ha megsült kivesszük, befedjük sütőpapírral és feltekerjük. Hűlni hagyjuk. 
4. A pudingport a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk 10 dkg porcukorral, kanalanként adagolva beledolgozzuk a pudingot és a citromlevet.
 
5. A lapot kiterítjük, lehúzzuk a sütőpapírt, lekenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba és 2-3 órára hűtőbe tesszük. 
6. Tálalás előtt kivesszük a sütőpapírból, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágjuk. 
 

Forrás: aldekonyhaja