Sütőtökös tekercs

A Sütőtökös tekercs Hozzávalói:
a laphoz:
- 3 tojás,
- 6 evőkanál cukor
- 16 dkg sütőtök(meghámozva),
- 4 evőkanál liszt,
- 1/2 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 teáskanál citromlé,
- 1 teáskanál reszelt citromlé
- csipetnyi só;
a krémhez:
- 1 tasak citromízű pudingpor,
- 3 dl tej,
- 12 dkg vaj,
- 10 dkg +1 evőkanál porcukor,
- 1/2 citrom leve.
A Sütőtökös tekercs Elkészítése:
1. A sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.
2. A tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval vastag krémhabbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőtököt, a citromlével eloltott szódabikarbónát meg a sütőporral elkevert lisztet és összekavarjuk.
3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 175 fokon, 15-20 percig sütjük. Ha megsült kivesszük, befedjük sütőpapírral és feltekerjük. Hűlni hagyjuk.
4. A pudingport a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk 10 dkg porcukorral, kanalanként adagolva beledolgozzuk a pudingot és a citromlevet.
5. A lapot kiterítjük, lehúzzuk a sütőpapírt, lekenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
6. Tálalás előtt kivesszük a sütőpapírból, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágjuk.
Forrás: aldekonyhaja