Sütőtökös rizottó pirított gombával, recept

Sütőtökös rizottó pirított gombával, recept

Izgalmas gombák, sütőtök, dió és egy krémes rizottó, hát ez csak is valami nagyon finom lehet. Egy meleg egytálétel, amit nem lehet megunni, higgyétek el, hogy érdemes vagy  20 percig kavargatni azt a rizottó rizst, mert az eredmény felülmúlhatatlan.

Sütőtökös rizottó pirított gombával

A Sütőtökös rizottó pirított gombával Hozzávalói (2 főre):

  • 2 ek vaj
  • 20 dkg gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
  • 1 ág rozmaring
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 0,8 l alaplé (vagy víz)
  • 20 dkg sütőtök
  • 5 dkg parmezán
  • 30 g hideg vaj
  • 1 marék pirított dió
  1. 1 evőkanál vajon lepirítjuk a gombákat, hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, borssal ízesítjük és félrerakjuk. A serpenyőbe dobunk egy újabb evőkanál vajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük.
  3. Amikor a bor eltűnt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
  4. A sütőtököt egészen kis kockákra vágjuk és a második kör alaplé után a rizottóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a lepirított gombákat, a parmezánt és a hideg vajat. A tetejét pirított dióval szórjuk meg és azonnal tálaljuk!

Sütőtökös rizottó pirított gombával

 

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Briós fagyi burger
Briós fagyi burger, recept

A Briós fagyi burger Hozzávalói: A brióshoz: 250 g liszt 30 g porcukor 1 púpos teáskanál só ½ dl langyos...

Close