Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel, Hozzávalók 5-6 személyre:
- 15 dkg cukor,
- 2 dl habtejszín, 10
- dkg jó minőségű fehércsokoládé,
- 20 dkg sütőtök püré,
- 8 dkg csokoládés keksz,
- vanília eszencia, fahéj
Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel, Elkészítése:
A krémhez 1 dl tejszínt felforralunk. A cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rátöltjük a forró tejszínt(vigyázat,
fröcsköl!), és addig kavarjuk, míg a karamell elolvad. Félrehúzzuk a tűzről és
pár perc után belekavarjuk az összetördelt csokoládét. Többször átkavarva
lehűtjük, legalább 2-3 órán át hűtőben tartjuk, de akár estétől reggelig is,
hogy megdermedjen. Másnap kézi habverővel kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtök
pürét és pár csepp vanília eszenciával vagy fahéjjal ízesítjük. A
megmaradt habtejszínt felverjük, a kekszet késes aprítóban összezúzzuk. A
krémet meg a habot külön-külön, csillagcsővel ellátott habzsákokba kanalazzuk,
majd a krémet és a kekszet váltakozva poharakba rétegezzük, tetejére
habtejszínt nyomunk és megszórjuk kekszmorzsával.
Forrás: aledakonyhaja