Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel, Hozzávalók 5-6 személyre:

  • 15 dkg cukor,
  • 2 dl habtejszín, 10
  • dkg jó minőségű fehércsokoládé,
  • 20 dkg sütőtök püré,
  • 8 dkg csokoládés keksz,
  • vanília eszencia, fahéj

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel, Elkészítése:

A krémhez 1 dl tejszínt felforralunk. A cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rátöltjük a forró tejszínt(vigyázat,
fröcsköl!), és addig kavarjuk, míg a karamell elolvad. Félrehúzzuk a tűzről és
pár perc után belekavarjuk az összetördelt csokoládét. Többször átkavarva
lehűtjük, legalább 2-3 órán át hűtőben tartjuk, de akár estétől reggelig is,
hogy megdermedjen. Másnap kézi habverővel kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtök
pürét és pár csepp vanília eszenciával vagy fahéjjal ízesítjük. A
megmaradt habtejszínt felverjük, a kekszet késes aprítóban összezúzzuk.  A
krémet meg a habot külön-külön, csillagcsővel ellátott habzsákokba kanalazzuk,
majd a krémet és a kekszet váltakozva poharakba rétegezzük, tetejére
habtejszínt nyomunk és megszórjuk kekszmorzsával.

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel

Forrás: aledakonyhaja