Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)

Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)

Hozzávalók 24 db

» 2 tojás
» 10 dkg barna cukor
» 1,2 dl olívaolaj
» 16 dkg sült sütőtök
» 5 dkg cirokliszt
» 5 dkg burgonyakeményítő
» 4 dkg tápiókakeményítő
» ½ teáskanál sütőpor
» ¼ teáskanál szódabikarbóna
» 1 teáskanál xantángumi
» ½ teáskanál só
» ½ teáskanál őrölt fahéj
» ¼ teáskanál őrölt gyömbér
» ¼ teáskanál frissen reszelt szerencsendió
» ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg

» A tetejére:

» 20 dkg tejszínes krémsajt
» 2 evőkanál méz
» ½ narancs reszelt héja és leve
» kevés kandírozott narancshéj, apróra vágva

Elkészítés
sutotokos_minimuffin_02

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és papírokkal kibélelünk egy 24-es minimuffinformát.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olajat, és beledolgozzuk a sütőtökpürét.

A lisztet elkeverjük a keményítőkkel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a xantánnal és a fűszerekkel, és a tésztába keverjük.

A masszát elosztjuk a formában, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a tejszínes krémsajtot elkeverjük a mézzel és a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. Csillagcsöves habzsákba töltjük.

A kisült muffinokat kihűtjük, majd a tetejükre halmozzuk a narancsos krémsajtot. Egészen finomra vágott narancshéjjal meghintve tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu