Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)

Hozzávalók 24 db
» 2 tojás
» 10 dkg barna cukor
» 1,2 dl olívaolaj
» 16 dkg sült sütőtök
» 5 dkg cirokliszt
» 5 dkg burgonyakeményítő
» 4 dkg tápiókakeményítő
» ½ teáskanál sütőpor
» ¼ teáskanál szódabikarbóna
» 1 teáskanál xantángumi
» ½ teáskanál só
» ½ teáskanál őrölt fahéj
» ¼ teáskanál őrölt gyömbér
» ¼ teáskanál frissen reszelt szerencsendió
» ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
» A tetejére:
» 20 dkg tejszínes krémsajt
» 2 evőkanál méz
» ½ narancs reszelt héja és leve
» kevés kandírozott narancshéj, apróra vágva
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és papírokkal kibélelünk egy 24-es minimuffinformát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olajat, és beledolgozzuk a sütőtökpürét.
A lisztet elkeverjük a keményítőkkel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a xantánnal és a fűszerekkel, és a tésztába keverjük.
A masszát elosztjuk a formában, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a tejszínes krémsajtot elkeverjük a mézzel és a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült muffinokat kihűtjük, majd a tetejükre halmozzuk a narancsos krémsajtot. Egészen finomra vágott narancshéjjal meghintve tálaljuk.
Forrás: izeselet.hu