Sütőtök bölcsőben sült currys rizseshús, recept

Azt hiszem a sütőtök az egyik leggyakrabban használt alapanyag a blogon levő receptek közül. Most ismét egy új kedvencet találtam ki. Készült már leves, rántott tök, pogácsa, de töltött tök csak most először.
Közepes méretű tököt választottam, és mivel a levesnél is imádjuk a currys fűszerezést, ezt is indiai stílusban rittyentettem össze.
A Sütőtök bölcsőben sült currys rizseshús Hozzávalói:
- 1 közepes méretű sütőtök
- fél kg darálthús
- 1 bőgre rizs megfőzve
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek kókuszzsír
- 2 dl húsleves alaplé (kockából is akár)
- só, bors, csípős paprika, curry
A Sütőtök bölcsőben sült currys rizseshús elkészítése:
- A tököt megmostam, hosszában félbe vágtam, eltávolítottam a magokat, és picit elősütöttem. Nem szabad rögtön krémesre sütni, csak annyira puhára, hogy evőkanállal könnyedén kivájható legyen a belseje:
- Késsel és kanállal kivájtam a közepétből a tökhúst, hogy egy centiméter vastag réteg maradjon a mindenhol. Így megmarad a tartása, és épp elég arányában a töltelékhez. Finoman meghintem sóval.
- A töltelékhez:A felaprított hagymát a kókuszzsíron megpároltam, majd átsütöttem rajta a húst. Hozzátettem a kivájt tökhús felét, (a maradékot eltettem leveshez) fűszereztem sóval, borssal, a gyerekek miatt csak leheletnyi csípős paprikával, a curryből viszont nem csípőset használtam, így azzal jó 2 teáskanálnyit is rádobtam.
- Felöntöttem a húsleves lével, és még egy rövid ideig együtt főztem.
- Amikor puha volt, a főtt rizst is hozzákevertem. Ha lett volna itthon morzsolt csemege kukorica, egy két marékkal dobtam volna bele, legközelebb azzal fogom kipróbálni, szerintem illik hozzá.
Visszatöltöttem a tölteléket a tökcsónakokba, vékonyan reszeltem rá sajtot, és visszatoltam a sütőbe. 200°C-on sütöttem, az alsó részen amíg a sajt megpirult a tetején, addigra kellőképpen átsült az egész, kb. fél óra alatt.
Forrás: retikulesfuszerdoboz