Sütőben sült karfiol: még nem tudsz róla, de imádni fogod

Eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a karfiolt, de most bebizonyítjuk, hogy valójában imádjátok! Ugyanis tudósaink kimutatták, hogy ha a karfiolt egészben megsütjük a sütőben és sajtos mártogatósba tunkoljuk, akkor egy isteni kaját kapunk végeredményül. A Street Kitchen stábjában 4-en vagyunk, akik eddig azt hittük, hogy utáljuk és most elhatároztuk, hogy fogunk venni 4 karfiolt és ez lesz a stábebéd egyik nap. Imádnivaló!
Egyben sült karfiol kecskesajtos mártogatóssal
A Sütőben sült karfiol Hozzávalók (1 karfiolhoz):
A karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- 2 l víz
- 2 dl száraz fehér bor
- 3 ek vaj
- 2 ek só
- 1 db babérlevél
- 1 ek olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- ½ tk szemes bors
- ¼ tk chilipehely
A kecskesajt mártogatóshoz
- 20 dkg lágy kecskesajt
- 20 dkg görög joghurt
- 3 ek petrezselyem, menta, metélőhagyma vegyesen, finomra aprítva
- ½ citrom leve
Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Beletesszük az egész karfiolt és 15 percig főzzük úgy, hogy amennyiben a főzővíz nem lepi el, úgy néha megfordítjuk a karfiolt, hogy egyenletesen átfőjön. A karfiolt kivesszük és áttesszük egy hőálló tálba.
Ezután a sütőt a legmagasabb hőmérsékletűre állítjuk (nálunk 230 fok) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül kissé meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
A mártogatóshoz egy keverőtálban összetörjük a kecskesajtot, görög joghurtot, citromlevet és az aprított fűszernövényeket.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.