Sütőben sült karfiol: még nem tudsz róla, de imádni fogod

Sütőben sült karfiol: még nem tudsz róla, de imádni fogod

Eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a karfiolt, de most bebizonyítjuk, hogy valójában imádjátok! Ugyanis tudósaink kimutatták, hogy ha a karfiolt egészben megsütjük a sütőben és sajtos mártogatósba tunkoljuk, akkor egy isteni kaját kapunk végeredményül. A Street Kitchen stábjában 4-en vagyunk, akik eddig azt hittük, hogy utáljuk és most elhatároztuk, hogy fogunk venni 4 karfiolt és ez lesz a stábebéd egyik nap. Imádnivaló!

Egyben sült karfiol kecskesajtos mártogatóssal

 

Sütőben sült karfiol

A Sütőben sült karfiol Hozzávalók (1 karfiolhoz):

A karfiolhoz

  • 1 fej karfiol
  • 2 l víz
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 3 ek vaj
  • 2 ek só
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • ½ tk szemes bors
  • ¼ tk chilipehely

A kecskesajt mártogatóshoz

  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 20 dkg görög joghurt
  • 3 ek petrezselyem, menta, metélőhagyma vegyesen, finomra aprítva
  • ½ citrom leve

Sütőben sült karfiol

Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Beletesszük az egész karfiolt és 15 percig főzzük úgy, hogy amennyiben a főzővíz nem lepi el, úgy néha megfordítjuk a karfiolt, hogy egyenletesen átfőjön. A karfiolt kivesszük és áttesszük egy hőálló tálba.

Ezután a sütőt a legmagasabb hőmérsékletűre állítjuk (nálunk 230 fok) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül kissé meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A mártogatóshoz egy keverőtálban összetörjük a kecskesajtot, görög joghurtot, citromlevet és az aprított fűszernövényeket.

Sütőben sült karfiol
Forrás

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala