Sütőben sült – HarmonikaKrumpli recept
A harmonikakrumpli tökéletes köret, de önmagában is nagyon ízletes.
A svédek egyik kedvence, a Hasselback krumpli arról a stockholmi étteremről kapta a nevét, ahol először készítették az 1700-as években. Azóta rengeteg országban örvend nagy népszerűségnek. Nálunk harmonikakrumpliként is emlegetik. A fűszerezésén bátran változtass!
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 közepes krumpli
- 5 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- sajt
- vaj
- snidling
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 45 perc
Elkészítés:
A krumplikat mosd meg alaposan, a legjobb, ha meg is dörzsölöd őket. Vagdosd be mindegyiket egy hegyes, éles késsel 2-3 milliméter távolságra. Akkor jó, ha a szeletek szétnyílnak, de nem vágod át a krumplit. Egy tálban keverd össze az olajat és a sót, nyomd bele a fokhagymát, majd csöpögtess a fűszeres elegyből a szeletek közé.
Helyezd el a krumplikat vajjal kikent tepsibe. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, bacont is tehetsz rájuk. Rakd 220 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süsd szép pirosra. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és snidlinggel díszítsd.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: femina.hu