Sütés nélküli fehércsokis sajttorta áfonyával

Sütés nélküli fehércsokis sajttorta áfonyával

Még jó, hogy vannak már sütés nélküli mennyei receptek is. A gyümölcs adott volt, áfonyás torta lesz. Keresgéltem a neten, végül Detti bloggertársam segítségével a fehércsokis sajttortát választottam. Pár változást azért eszközöltem a receptben, ezt valahogy mindig muszáj. (A képeken egy mini verziót láttok, de a receptben egy normál tortához adom meg a hozzávalókat. Ez a mini csak fotózásra készült, mert az irodában nem a legjobbak a fényviszonyok egy gasztrofotózáshoz.)

A fehércsokis sajttorta Hozzávalói (24 cm tortaforma):

Kekszes alaphoz:

  • 25 dkg keksz (én most fele zabfalatok, fele Neo nagyoncsokis oreo utánzat kekszből készítettem)
  • 7 dkg vaj

Krémhez:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 500 ml tejszín
  • Áfonyaszósz a tetejére:
  • 40 dkg áfonya
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz

fehércsokis sajttorta

1. A kekszet aprítóban ledarálom. A vajat megolvasztom, majd az aprított keksszel összekeverem. Egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetem. Mehet a hűtőbe.

2. A fehér csokoládét felolvasztom gőz felett.  Majd megvárom, hogy kicsit kihűljön és összekeverem a mascarponéval. Közben felverem kemény habbá a tejszínt, itt vannak tippek, hogy lesz jó kemény a hab. Óvatosan a habot is belekeverem a mascarponés-csokis keverékbe, majd a torta tetejére kanalazom. Szépen elegyengetem, majd mehet vissza a hűtőbe, legalább 5-6 órára, nekem most egy éjszakát hűlt.

3. A tetejére a szószhoz az áfonyát megmostam, majd egy kis edénybe a tűzre tettem, cukorral, vízzel. Pár perc alatt szép színe lesz az áfonyáknak, lesz rajta egy kis szósz is. Félreteszem, hogy kihűljön, csak hidegen szabad a tortára önteni. Közvetlen tálalás előtt öntöttem rá.

fehércsokis sajttorta

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu