Sütés nélküli brownie, a diétázók valóra vált álma, recept
Egy borongós őszi délután ellen nem létezik jobb ellenszer, mint egy finom csokis brownie. De mi van, ha épp nem fér bele a diétánkba? Készítsük el kalóriaszegény, sütés nélküli változatban!
Egy finom csokis brownie mindenkit feldob – kivéve a diétázókat, akiket a vaj és a cukor, illetve a gluténérzékenyet, akiket a liszt tántorít el a csokis sütik királynőjétől. Számukra van egy ragyogó hírünk: isteni brownie készíthető glutén-, tej- és cukormentesen is, ráadásul sütés nélkül! Egy szelet belőle pedig mindössze 59 kalória, így lelkiismeretfurdalás nélkül nassolhatnak belőle a fogyókúrázók is. Jöjjön a recept!
A Sütés nélküli brownie Hozzávalói:
- 2 csésze zabpehely
- 1 csésze kesudió
- 8 szem magozott datolya
- 1/3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 kk. só
- 1 érett banán
- 1/4 csésze almapüré
- 1/4 csésze felaprított dió
A Sütés nélküli brownie Elkészítése:
Aprítógépben keverd össze a zabpelyhet, a kesut, a datolyát, a kakaóport és a sót. Addig dolgoztasd a gépet, amíg összeálló masszát nem kapsz.
Add hozzá az összenyomkodott banánt és az almapürét, majd keverd tovább, míg össze nem áll.
Tégy sütőpapírt egy tepsibe, kend meg kókuszolajjal. Erre pakold rá a tésztát, és dolgozd el síkra a felületét. Nyomkodd bele a diódarabokat.
Minimum egy órán át hagyd a hűtőben, hogy összeálljon. Amit meghagysz, hűtve nyugodtan tárolhatod 1 hétig.
Forrás: nlcafe