Sütés nélküli, 15 PERCes: TÚRÓtorta eperrel
Bár a tetején lévő zselatinért nem rajongok, de hát az már csak hozzá jár. Most végre le is írom a receptet, mert ez tényleg az a torta, ami hamar kész van, nem kell sütni és eperszezonban kötelező kipróbálni. Ugye az eper nemcsak a bodzának jó barátja, hanem a túrónak is.
A TÚRÓtorta eperrel Hozzávalói (26 cm-es tortaformába):
- 50 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 1 zselatin
- 1 dl tej
- egy kis hideg víz
Tetejére:
- 50 dkg eper
- 1 eperízű (piros) tortazselé
1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.
2. A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.
3. Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.
4. Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.
Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu