Sütés nélküli, 15 PERCes: TÚRÓtorta eperrel

Sütés nélküli, 15 PERCes: TÚRÓtorta eperrel

Bár a tetején lévő zselatinért nem rajongok, de hát az már csak hozzá jár. Most végre le is írom a receptet, mert ez tényleg az a torta, ami hamar kész van, nem kell sütni és eperszezonban kötelező kipróbálni. Ugye az eper nemcsak a bodzának jó barátja, hanem a túrónak is.

A TÚRÓtorta eperrel Hozzávalói (26 cm-es tortaformába):

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 zselatin
  • 1 dl tej
  • egy kis hideg víz

Tetejére:

  • 50 dkg eper
  • 1 eperízű (piros) tortazselé

TÚRÓtorta eperrel

1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.

2. A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.

3. Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.

4. Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.

Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.

 

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu