Süss sajtos – kukoricás tócsnit! , recept

Süss sajtos – kukoricás tócsnit! , recept

 

Ebédre, vacsorára vagy uzsonnára, egy finom tócsniban sosem fogunk csalódni! Most megtudhatod, hogyan készítheted el krumpli helyett kukoricával.

A tócsni az egyik legfinomabb magyar ételek egyike, ám hasonló kiadásai a világ más pontjain is nagy népszerűségnek örvendenek. A hagyományos tócsni krumpliból készül, de bátran kísérletezhetünk más alapanyagokkal is: például cukkinivel vagy kukoricával. Mi most az utóbbira hoztunk egy finom és laktató példát, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

A Sajtos-kukoricás tócsni Hozzávalói:
12 darabhoz

 

  • 1,5 csésze liszt
  • 2 csésze konzervkukorica
  • fél csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/3 csésze újhagyma felaprítva
  • fél csésze tej
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál csilipor
  • fél csésze olaj a sütéshez

A Sajtos-kukoricás tócsni Elkészítése:

A tojásokat verd fel.
Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával. Jó étvágyat!

Sajtos-kukoricás tócsni

Forrás: nlcafe