Süss sajtos – kukoricás tócsnit! , recept

Ebédre, vacsorára vagy uzsonnára, egy finom tócsniban sosem fogunk csalódni! Most megtudhatod, hogyan készítheted el krumpli helyett kukoricával.
A tócsni az egyik legfinomabb magyar ételek egyike, ám hasonló kiadásai a világ más pontjain is nagy népszerűségnek örvendenek. A hagyományos tócsni krumpliból készül, de bátran kísérletezhetünk más alapanyagokkal is: például cukkinivel vagy kukoricával. Mi most az utóbbira hoztunk egy finom és laktató példát, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.
A Sajtos-kukoricás tócsni Hozzávalói:
12 darabhoz
- 1,5 csésze liszt
- 2 csésze konzervkukorica
- fél csésze reszelt cheddar sajt
- 1/3 csésze újhagyma felaprítva
- fél csésze tej
- 2 tojás
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál csilipor
- fél csésze olaj a sütéshez
A Sajtos-kukoricás tócsni Elkészítése:
A tojásokat verd fel.
Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával. Jó étvágyat!
Forrás: nlcafe