Sült Lazac- Parajjal
Pár variációt szoktam alkalmazni (ezt azért majd fejlesztenem kéne), a leggyakrabban úgy csinálom, hogy a lazacot jól besózom, beborsozom, vegyes fűszerrel bedörzsölöm (bazsalikom, oregano, kakukkfű, őrölt chili, zsálya), majd forró vaslapon mindkét oldalát megsütöm. Nem kell sokáig húzni, mert gyorsan átsül.Közben a parajt (frissen a legjobb egy öregasszony kezéből) a tövétől megszabadítjuk, majd forró vízzel leforrázzuk. Ezt követően vajon kevés fokhagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a parajt, és megpirítjuk. Nagyon vigyázzunk, mert én elsőre odaégettem, azt hittem hogy nem tud leégni. Pillanat alatt leég.
Köretnek a rizs tökéletes választás, és a Nordsee életérzés kedvéért metélőhagymás tartár vagy valamilyen meleg mártás (pl. sajtmártás) is remekül illik hozzá.
Forrás: derchef.hu