Sült ecetes Jalapeno

A Sült ecetes Jalapeno kiváló kísérője egy jó medium módon átsült steak-nek, nagyon gyorsan elkészíthető – ötletes kulináris kuriózum
A kertemben termesztett jalapeno paprika elkészítésének lehetséges változatait fogjátok látni ezen cikkekben, csak keressetek rá a receptexpresszen a jalapeno szóra …
A Sült ecetes Jalapeno hozzávalói, 4 főre:
- 12 db húsos, zöld jalapeno paprika
- só, bors
- 0,5 dl extra szűz olíva olaj
- 1 dl balzsam ecet
- 3 ek víz
A Sült ecetes Jalapeno elkészítése:
-
A megmosott jalapeno paprikákat egy zsírpapírral kibélelt tepsiben kell megsütni, úgy, hogy kissé meg is fonnyadjon a paprika héjja és néhol feketés is legyen. Akár lehet gyorsan grillezni is, így még fiomabb lesz az íze
-
A megsült paprikákat tedd egy kis tálkába és öntsd rá a balzsam ecetet, vízet, olíva olajat, majd erősebben sózd és borsozd
-
Folpack-al lefedve min. 2-3 óra hosszat pihentesd vagy rakd a hűtőbe, hogy a paprika felszívhassa magába a folyadékot.
Jó étvágyat kívánunk a sült ecetes jalapenohoz!