Sült csirkeszárny gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel

Hozzávalók
» 50 dkg csirkeszárny
» méz
» 1 db lime
» szójaszósz
» só
Sült zöldségek:
» 2 db sárgarépa
» 1 db zeller
» 1 db fehérrépa
» 1 db karalábé
» olaj
» méz
» újhagyma
» citrom
Kéksajtos majonéz:
» 2 db tojás
» mustár
» 2 dl olaj
» só, bors
» 10 dkg kéksajt
» 2 dl tejföl
Elkészítés
A csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácban egész éjszaka, de minimum 1-2 óráig.
Sütőben süssük ropogósra.
A körethez pucoljuk meg zöldségeket és vágjuk fel nagyobb darabokra. Forró serpenyőben, olajon először a répákat pirítsuk le, majd a karalábét és a zellert. Forgassuk meg, hogy minden oldaluk megpiruljon.
Mikor már karamellizálódtak, öntsük le róla a felesleges olajat, sózzuk meg és hagyjuk még pirulni pár percet.
Csorgassuk rá a mézet, de vigyázzunk nehogy megégjenek. Végül citromlével ízesítsük és szórjuk meg felkarikázott újhagymával.
A majonézhez a tojás és az olaj is szobahőmérsékletű legyen.
A tojások válasszuk szét és a sárgáját egy kézi habverővel keverjük ki a mustárral. Az olajat vékony sugárban, folyamatosan adagolva, állandó kevergetés mellett adjuk a mustáros tojáshoz.
Mikor már eléggé besűrűsödött, hozzá adhatjuk a kéksajt darabkákat és ezzel is keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a tejfölt és tálalás előtt tartsuk hűtőszekrényben.
Forrás: izeselet.hu