Sült csirkemell nyárs: Közép-Kelet Ázsiai módon készítettem el az alábbi, gyors és ötletes receptet. Az alapot a maláj satay csirke nyárs recept adta. Aki szereti a palesztin, Iráni, … konyhát , annak biztosan ízleni fog ez a fantasztikusan egyszerű és ízletes, egyben interaktív recept

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 5 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 1 egész csirke melle 2 fél, csirkemell filé
- 2 ek római kömény
- 1 ek édes nemes paprika
- 1 ek koriander mag
- 1/2 ek őrölt csípős paprika
- 1/2 ek színes bors
- 1 tk fahéj
- 1 db kardamon
- 2-2 ek víz-olaj
- 1 zacskó kis méretű
- 1 ek só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Előbb a darabos fűszereket, mozsárban össze kell törni; majd a többi őrölt fűszert: két féle paprika, fahéj hozzá kell önteni és összekeverni
- A csirkemelleket tisztítsd meg ha szükséges. Hoszzában vágd ketté, és 3/4 újjnyi széles csíkokban hosszában szeleteld fel
- A fűszerkeveréket, a csirkemelleket a vízet és az olajat tedd bele egy zacsiba. Én zárható IKEA-s zacskót használtam, majd alaposan maszírozd össze. Hagyd pihenni 1 óra hosszát, hogy átjárhassák az ízek.
- Grillen vagy egyszerűen csak sütőben, 20 perc alatt, 200 C fokon süsd készre.