Egy egyszerű, sör nélküli sörtésztába bundázott friss banán, olajban kisütve, csokiszósszal nyakon öntve és pirított mogyoróval megszórva. Más nem is kell a boldogsághoz!
A Sült banán rumos csokiszósszal nyakon öntve, Hozzávali:
A sült banánhoz:
- 3 púpozott ek. liszt
- 1 ek. kukoricakeményítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1,5-2 dl szóda
- 2 tk. barna cukor
- 4-5 db banán
- pirított mogyoró a tálaláshoz
A csokiszószhoz:
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 12 dkg étcsokoládé
- 3 ek. barna cukor
- 1 csipet só
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 3 feles rum
A Sült banán rumos csokiszósszal nyakon öntve , elkészítés:
A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást és a cukrot összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadogatjuk a szódát. A banánokat 3-4 darabba vágjuk, és megforgatjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük őket. Lecsepegtetjük őket, csokiszósszal leöntjük, és pirított mogyoróval megszórjuk.
A csokiszószhoz 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék 4 dl tejet feltesszük közepes lángra melegedni és hozzáadjuk a feldarabolt csokit és a cukrot, majd pedig a keményítős tejet. Belekeverjük a rumot és a kakaóport, egy habverővel alaposan összekeverjük és kb. 15 percig, alacsony lángon, beforraljuk.
Forrás: Streetkitcen