Banánkenyér, recept

A Banánkenyér Hozzávalói:
- 15 dkg cukor
- 4 db érett banán
- 10 dkg görög joghurt
- 2 db tojás
- 1 ek. vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 8 dkg zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk. só
- 15 dkg vaj megolvasztva
- 15 dkg földimogyoró pirítva
- 10 dkg étcsoki apró darabokra vagdosva
- ½ tk. őrölt gyömbér
- ½ tk. őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet bors
A tojások cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a banánokat, és habverőfejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a szegfűszeget, a borsot, sót, a sütőport és elkezdjük összekeverni. Olvasztott vajat csorgatunk bele, és homogén tésztává keverjük. Pirított földimogyoró és darabokra vágott csoki megy még bele, még egyszer összeforgatjuk és mehet a kivajazott formába. 160 fokon kb. 70-80 perc alatt készre sütjük, tűpróbát végzünk rajta.
Banánfagyival és Jani csoki szószával tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen