Banánkenyér, recept

Banánkenyér, recept

 

A Banánkenyér Hozzávalói:

  • 15 dkg cukor
  • 4 db érett banán
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. só
  • 15 dkg vaj megolvasztva
  • 15 dkg földimogyoró pirítva
  • 10 dkg étcsoki apró darabokra vagdosva
  • ½ tk. őrölt gyömbér
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet bors

A tojások cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a banánokat, és habverőfejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a szegfűszeget, a borsot, sót, a sütőport és elkezdjük összekeverni. Olvasztott vajat csorgatunk bele, és homogén tésztává keverjük. Pirított földimogyoró és darabokra vágott csoki megy még bele, még egyszer összeforgatjuk és mehet a kivajazott formába. 160 fokon kb. 70-80 perc alatt készre sütjük, tűpróbát végzünk rajta.

banan-kenyer-bread-banana
Banánfagyival és Jani csoki szószával tálaljuk.

Forrás: Streetkitchen