Süllő salátaágyon, recept
A Süllő salátaágyon Hozzávalói:
- Süllő vagy más olyan hal, ami sütés közben nem esik atomjaira!
- Bio vagy házi vaj
- himalája só, bors, chili, zöldfűszerekből készült keverék. Én előszeretettel használom a Rapunzel levesporát, ebbe szórom bele a többit!
Salátához:
- Jégsaláta, feketeretek, ruccola, vörös- vagy lilahagyma
- Olívaolaj, balzsamecet, mustár, himalája só, bors
A Süllő salátaágyon Elkészítése:
A megtisztított halat bekenem a fűszerkeverékkel, és szerényen kivajazott, felforrósított serpenyőben a két oldalát hirtelen megpirítom.
Ezután tepsibe rakom, kicsit megkenem olvasztott vajjal, és nagyon forró, 200-220 fokos sütőben, negyedóra alatt készre sütöm.
A salátát, hagymát, retket, ruccolát közben összeszecskázom.
Egy bő szájú üvegbe rakom az öntethez valókat, jól összerázom.
Ráöntöm a salátára, alaposan összekeverem és már kész is.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: antalvali.com