Süllő salátaágyon, recept

Süllő salátaágyon, recept

A Süllő salátaágyon Hozzávalói:

  • Süllő vagy más olyan hal, ami sütés közben nem esik atomjaira!
  • Bio  vagy házi  vaj
  • himalája só, bors, chili, zöldfűszerekből készült keverék. Én előszeretettel használom a Rapunzel levesporát, ebbe szórom bele a többit!

Salátához:

  • Jégsaláta, feketeretek, ruccola, vörös- vagy lilahagyma
  • Olívaolaj, balzsamecet, mustár, himalája só, bors

A Süllő salátaágyon Elkészítése:

Süllő salátaágyon

A megtisztított halat bekenem a fűszerkeverékkel, és szerényen kivajazott, felforrósított serpenyőben a két oldalát hirtelen megpirítom.
Ezután tepsibe rakom, kicsit megkenem olvasztott vajjal, és nagyon forró, 200-220 fokos sütőben, negyedóra alatt készre sütöm.
A salátát, hagymát, retket, ruccolát közben összeszecskázom. 
Egy bő szájú üvegbe rakom az öntethez valókat, jól összerázom.
Ráöntöm a salátára, alaposan összekeverem és már kész is.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: antalvali.com