Spenótos krumplifőzelék, recept

Spenótos krumplifőzelék, recept

A Spenótos krumplifőzelék Hozzávalói 4 személyre:

  • 25 dkg spenót,
  • 60 dkg krumpli,
  • 2-3 cikk fokhagyma,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 4 dl tej,
  • 4 szelet szalonna,

Spenótos krumplifőzelék
A Spenótos krumplifőzelék Elkészítése:

A szalonnát bevagdossuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot és addig sütjük, míg összeesik. Megszórjuk a liszttel, összekavarjuk és felengedjük a tejjel. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk, majd 2-3 mm vékony szeletekre és hozzáadjuk a főzelékhez. Megsózzuk és lassú tűzön, 15-20 percig főzzük, majd félrehúzzuk és legalább 10 percig pihenni hagyjuk. Szalonnataréjjal tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu