Spenótos-camembert krémes szendvics
A Spenótos-camembert krémes szendvics Hozzávalói 2 személy részére
A spenótos krémhez:
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 2 dl szoba hőmérsékletű tej
- 10 dkg lágy camembert, héj nélkül
- Só, bors, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g bébispenót vagy zsenge spenót
A szendvics összeállításához:
- 2 tojás
- 1 kávéskanál ecet
- 2 szelet kenyér
- 6 vékony szelet camembert sajt
2 szelet fekete-erdei füstölt sonka (vagy más jóféle sonka)
Elkészítés:
Gyorsan besamellt készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és csak addig pirítjuk, amíg még pont nem kezd színt kapni. Több részletben hozzáadjuk a tejet és beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekanalazzuk egy camembert sajt belsejét (a héját nem rakjuk bele a mártásba) és addig kevergetjük, míg a sajt szépen beleolvad a mártásba. A még forró mártásba beleszórjuk a spenótot és addig kevergetjük, míg az a hő hatására összeesik. Félretesszük, és megcsináljuk a buggyantott tojást:
Egy lábasban vizet forralunk úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Adunk hozzá egy kevés sót és egy kávéskanálnyi ecetet. A lábasban egy kanállal örvényt képzünk és egy tojást finoman pontosan az örvény közepébe csusszantunk. Három perc után óvatosan kiemeljük és megfőzzük a következő tojást is. Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket lepirítjuk, rápakoljuk a spenótos-camembertes krémet, ráhelyezzük a vékony szelet camembert sajtot és a sonkát és a sóval-borssal ízesített buggyantott tojást. Kész!
Forrás: streetkitchen.blog.hu