Spenótos-camembert krémes szendvics

Spenótos-camembert krémes szendvics

A Spenótos-camembert krémes szendvics Hozzávalói 2 személy részére

A spenótos krémhez:

  • 20 g vaj
  • 20 g liszt
  • 2 dl szoba hőmérsékletű tej
  • 10 dkg lágy camembert, héj nélkül
  • Só, bors, szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g bébispenót vagy zsenge spenót

A szendvics összeállításához:

  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 2 szelet kenyér
  • 6 vékony szelet camembert sajt

2 szelet fekete-erdei füstölt sonka (vagy más jóféle sonka)
Spenótos-camembert krémes szendvics

Elkészítés:

Gyorsan besamellt készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és csak addig pirítjuk, amíg még pont nem kezd színt kapni. Több részletben hozzáadjuk a tejet és beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekanalazzuk egy camembert sajt belsejét (a héját nem rakjuk bele a mártásba) és addig kevergetjük, míg a sajt szépen beleolvad a mártásba. A még forró mártásba beleszórjuk a spenótot és addig kevergetjük, míg az a hő hatására összeesik. Félretesszük, és megcsináljuk a buggyantott tojást:

Egy lábasban vizet forralunk úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Adunk hozzá egy kevés sót és egy kávéskanálnyi ecetet. A lábasban egy kanállal örvényt képzünk és egy tojást finoman pontosan az örvény közepébe csusszantunk. Három perc után óvatosan kiemeljük és megfőzzük a következő tojást is. Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket lepirítjuk, rápakoljuk a spenótos-camembertes krémet, ráhelyezzük a vékony szelet camembert sajtot és a sonkát és a sóval-borssal ízesített buggyantott tojást. Kész!

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu