Spárgás újhagymás pite

Spárgás újhagymás pite

Hozzávalók a tésztához

– 20 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– 1 db tojás (nagy)
– 2 ek szezámmag
– 1 mk só

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk) Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

spargas_ujhagymas_pite

Töltelék hozzávalói

– 1 kisebb csomag zöld spárga
– 1 cs újhagyma
– 3 dl főzőtejszín
– só
– őrölt fehér bors
– csipet szerecsendió
– 2 db tojás (nagy)
– 1 tk liszt

A tojásokat keverjük simára a liszttel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát, és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.

 

Forrás: noiportal.hu