Spárgás carbonara spagetti, recept

Spárgás carbonara spagetti, recept

Spagetti tészta, spárga, csirkemell és egy csomó parmezán…ebből csak is valami klassz dolog sülhet ki. Ez a carbonara spagetti kicsit tovább gondolva. Próbáljátok ki feltétlen, mert hihetetlen finom!

Spárgás carbonara spagetti

A Spárgás carbonara spagetti Hozzávalói:

  • 350 g spagetti
  • 4 tojás
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1,5 ek vaj
  • 5 dkg parmezán (vagy pecorino)
  • 25 dkg csirkemell
  • 25 dkg zöldspárga
  • Bors

Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk és hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk.

A spárgáknak letörjük a fás végeit, 4-6 vékony csíkra vágjuk mindegyiket és a csirkéhez adjuk. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, adunk hozzá egy kis sót, frissen őrölt borsot, egy habverővel elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt.

Sós vízben kifőzzük a tésztát és a csirkéhez adjuk, lejjebb vesszük a serpenyő alatt a lángot. A tojásos keveréket a csirkés-tésztára öntjük és gyorsan, alaposan elkeverjük. A tészta főzővízéből egy kicsit a tésztához adunk, hogy szép krémes legyen. Végül tört borssal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu