Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptje
Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptje: Jamie gyorsan és egyszerűen mutatja be, hogyan kell elkészíteni egy nagyszerű, de egyszerű ételt. Kövess minden lépést és egy nagyon krémes és ízletes ételt tehetsz a családod asztalára
Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptjének hozzávalói 1-2 főre:
- egy nagyobb darab penchetta, vagy 7-8 szelet bacon szalonna ( kolozsvári szalonna is megteszi )
- 1 db tojás
- só ha kell, de a szalonna miatt nem biztos
- frissen őrölt fekete bors
- 200g spagetti tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g Peccorino Romano juhsajt vagy Parmezán sajt
Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptjének elkészítése:
-
-
szeleteld majd kockázd fel a szalonnát
-
közben a spagettit kezd el főzni , kb 8 perc alatt al dente lesz
-
közepes lángon kezd el hevíteni a serpenyőt, majd tedd bele a szalonnát
-
héjastól – picit tenyérrel rácsapva – mehet a szalonna mellé a fokhagyma is pirúlni
-
mozsárban törd össze a fekete borsot. Majd szitáld át és csak a jól összetört lisztszerű darabokad add a sercegő szalonnához, amikor az már jó aranybarna
-
add hozzá a spagettit a szalonnához, és pár kanál főzőlevet is tegyél a serpenyőbe
-
közben üsd fel a tojást, reszld bele, majd keverd össze a peccorinoval – ez után öntsd egy részét a serpenyőbe
-
majd megint kis tészta víz és a maradák peccorinis tojás.
-
főzd 1-2 percig krémes állagúra
-
tálalás előtt borsozd és hintsd meg újra reszelt sajttal
-
kész
-
forrás: youtube