Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptje

Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptje

Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptje: Jamie gyorsan és egyszerűen mutatja be, hogyan kell elkészíteni egy nagyszerű, de egyszerű ételt. Kövess minden lépést és egy nagyon krémes és ízletes ételt tehetsz a családod asztalára

Spagetti Carbonara - Jamie Oliver

Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptjének hozzávalói 1-2 főre:

  • egy nagyobb darab penchetta, vagy 7-8 szelet bacon szalonna ( kolozsvári szalonna is megteszi )
  • 1 db tojás
  • só ha kell, de a szalonna miatt nem biztos
  • frissen őrölt fekete bors
  • 200g spagetti tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g Peccorino Romano juhsajt vagy Parmezán sajt

Spagetti Carbonara – Jamie Oliver receptjének elkészítése:

    1. szeleteld majd kockázd fel a szalonnát

    2. közben a spagettit kezd el főzni , kb 8 perc alatt al dente lesz

    3. közepes lángon kezd el hevíteni a serpenyőt, majd tedd bele a szalonnát

    4. héjastól – picit tenyérrel rácsapva – mehet a szalonna mellé a fokhagyma is pirúlni

    5. mozsárban törd össze a fekete borsot. Majd szitáld át és csak a jól összetört lisztszerű darabokad add a sercegő szalonnához, amikor az már jó aranybarna

    6. add hozzá a spagettit a szalonnához, és pár kanál főzőlevet is tegyél a serpenyőbe

    7. közben üsd fel a tojást, reszld bele, majd keverd össze a peccorinoval – ez után öntsd egy részét a serpenyőbe

    8. majd megint kis tészta víz és a maradák peccorinis tojás.

    9. főzd 1-2 percig krémes állagúra

    10. tálalás előtt borsozd és hintsd meg újra reszelt sajttal

    11. kész

forrás: youtube