Spagetti à la bolognaise, recept
A Spagetti à la bolognaise Hozzávalók a raguhoz:
– fél kg darált hús (én sertéslapockát használtam)
– 3 evőkanál olíva olaj (étolaj is lehet)
– 1 fej vöröshagyma
– 10 dkg bacon szalonna
– 1 közepes sárgarépa (+ 1 fehérrépa is mehet bele)
– 1 teáskanál só
– fél mokkáskanál őrölt fekete bors
– 2 teáskanál oregánó
– 1 teáskanál kakukkfű
– 2 evőkanál kristálycukor
– fél liter 100%-os paradicsomSŰRÍTMÉNY (nem lé!)
+ fél kg spagettitészta
+ teáskanál só a főzővízbe
+ 5 dkg vaj
+ 10-20 dkg reszelt sajt (esetleg parmezán)
A Spagetti à la bolognaise Elkészítése:
1. A hagymát, a sárgarépát és a bacont összedaráljuk. Én késes aprítóval szoktam, mert a lányok jobban szeretik, ha nem darabos, de lehet apróra vágni is természetesen!
2. Ezeket felhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, amit puhára főzünk. Közben hozzákeverjük a fűszereket.
3. Ezután még forraljuk egy pár percet a paradicsommal és a cukorral, majd ízlés szerint után fűszerezzük.
4. A frissen kifőzött, alaposan lecsepegtetett, forró spagetti tésztára morzsoljuk/daraboljuk a vajat, és rögtön tálaljuk a raguval és reszelt sajttal!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu