Sóskaramellás – Brutális Brownie
A Sóskaramellás – Brutális Brownie Hozzávalói egy 20X30-as tepsihez:
- 250 gr étcsokoládé (65%)
- 250 gr vaj
- 4 tojás
- 300 gr cukor
- 2 ek vaniliás cukor
- 150 gr liszt
- csipet só
- sós-karamell szósz
- maldon só a tetejére
Sós-karamell:
- 40 gr cukor
- 30 gr víz
- 35 gr tejszín
- 10 gr vaj
- 1 csipet só
A Sóskaramellás – Brutális Brownie Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyosan sima, és
egynemű nem lesz. A tojásokat a vaníliás cukorral és a cukorral enyhén habosra keverjük, majd óvatosan beleöntjük az olvasztott csokoládét, miközben folyamatosan keverjük.
Ha simára kevertük hozzá adjuk a lisztet és a sót.
Kivajazunk és lisztezünk egy 20×30-as tepsit, beleöntjük a massza felét majd
egy rétegben ráöntjük a sós-karamellát, végül befedjük a tészta másik felével.
A 180 fokos sütőben 28-30 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje
szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós. Kis kockákra vágva tálaljuk,
meglocsoljuk még sós-karamellával.
Sós-karamell:
A cukrot és a vizet feltesszük melegíteni, egészen 180 fokosra főzzük,
karamellizáljuk.
A tejszínt és a vajat a sóval összemelegítjük és a már megfelelő
hőmérsékletet elérő karamellre öntjük, nagyon óvatosan.
Figyeljünk, hogy magas falú edénnyel dolgozzunk, mert hamar kiszalad az
edényből a forró karamell a tejszínnel.
Sóskaramellás – Brutális Brownie, KÉSZ
Forrás: Tommy maga a szerző és a chefparade