Sóskaramellás – Brutális Brownie

Sóskaramellás – Brutális Brownie

A Sóskaramellás – Brutális Brownie Hozzávalói egy 20X30-as tepsihez:

  • 250 gr étcsokoládé (65%)
  • 250 gr vaj
  • 4 tojás
  • 300 gr cukor
  • 2 ek vaniliás cukor
  • 150 gr liszt
  • csipet só
  • sós-karamell szósz
  • maldon só a tetejére

sos-karamellas-brownie-igazi-eredeti-recept-sutemeny2

Sós-karamell:

  • 40 gr cukor
  • 30 gr víz
  • 35 gr tejszín
  • 10 gr vaj
  • 1 csipet só

sos-karamellas-browni-igazi-eredeti-recept-sutemeny1

A Sóskaramellás – Brutális Brownie Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyosan sima, és
egynemű nem lesz. A tojásokat a vaníliás cukorral és a cukorral enyhén habosra keverjük, majd óvatosan beleöntjük az olvasztott csokoládét, miközben folyamatosan keverjük.

Sóskaramellás - Brutális Brownie

Ha simára kevertük hozzá adjuk a lisztet és a sót.
Kivajazunk és lisztezünk egy 20×30-as tepsit, beleöntjük a massza felét majd
egy rétegben ráöntjük a sós-karamellát, végül befedjük a tészta másik felével.
A 180 fokos sütőben 28-30 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje
szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós. Kis kockákra vágva tálaljuk,
meglocsoljuk még sós-karamellával.

Sóskaramellás - Brutális Brownie

Sós-karamell:

A cukrot és a vizet feltesszük melegíteni, egészen 180 fokosra főzzük,
karamellizáljuk.
A tejszínt és a vajat a sóval összemelegítjük és a már megfelelő
hőmérsékletet elérő karamellre öntjük, nagyon óvatosan.
Figyeljünk, hogy magas falú edénnyel dolgozzunk, mert hamar kiszalad az
edényből a forró karamell a tejszínnel.

Sóskaramellás – Brutális Brownie, KÉSZ

 

Forrás: Tommy maga a szerző és a chefparade