Sós teasütemény (gluténmentes) – recept

Sós teasütemény (gluténmentes) – recept

 

A sós teasütemény Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!

Sós teasütemény Hozzávalói:

  • 15 dkg fehér rizsliszt
  • 9 dkg burgonyakeményítő
  • 4 dkg tápiókakeményítő
  • 4 dkg cirokliszt
  • 1 tk xantángumi vagy guarmagliszt
  • ½ tk só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 1 dl tej

Elkészítés

teasütemény

Összekeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és a tenyerünkkel morzsásra dörzsöljük. Belekeverjük a tojásokat és annyi hideg tejet, hogy gyúrható legyen. Rizsliszttel meghintjük, és 2 folpack között kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtuk.

A tetejét késsel rovátkoljuk, aztán megkenjük tojással, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Utána vízbe mártott késsel vagy derelyevágóval felvágjuk (esetleg kiszúrjuk), megszórjuk szezám- vagy köménymaggal, és 220 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala