2021. január 23.

Select your Top Menu from wp menus
Sörtésztában sült spárga – Citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Sörtésztában sült spárga – Citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Story Highlights

  • A spárga egészséges, finom és megunhatatlan. Ez a parmezános sörtésztás változat a citrommal izgalmassá tett klasszikus fokhagyma-majonezzel, az aiolival kísérve remek ebéd, vacsora, de vendégvárónak is tökéletes.

 

Hozzávalók

4-6 adag
» Sörtésztában sült spárga:
» 50 dkg fehér spárga (egyenes, és ne túl vékony)
» 15 dkg liszt
» keményítő
» 3 tojás
» 1,5 dl sör
» 3 dk vaj
» 5 dkg reszelt parmezán
» sütéshez olaj

Citromos aioli:

» 2 citrom
» 1 zöldcitrom
» 2 tojássárgája
» 1 dl olívaolaj
» 1 dl sima olaj
» mustár
» citromlé
» fokhagyma

 sortesztaban-sult-sparga-aioli-citromos-majonez
Elkészítés

A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel.
A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A fehér spárgát megpucoljuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd 1-2 percig blansírozzuk.
Amikor ezzel készen vagyunk, szűrőkanállal kivesszük a főzővízből.
A tészta pihentetése után, amikorra a spárgák is kicsit kihűltek beleforgatjuk őket a sörtésztába.
Forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róla.

A citromos majonézhez először egy citrom héját lereszeljük, és sütőben kiszárítjuk.
A tojássárgákat egy kevés mustárral, reszelt fokhagymával, kevés sóval elkeverjük.
Ezután lassan adagolva csorgatjuk hozzá az olajat és habverővel folyamatosan kevergetjük.
Amikor szép fényes már a mártásunk, akkor hozzácsepegtetünk egy kevés citrom és lime levet. Majd legvégül hozzákeverjük a szárított citromhájat.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Milyen krumpliból készül a tökéletes sült krumpli?

A sült krumplit mindenki szereti, és persze újkrumpliból az igazi, de sajnos az nem mindig elérhető. Hogy a sült krumpli...

Close