Sörtésztában sült padlizsán és tök tallérok, recept

A Sörtésztában sült padlizsán és tök tallérok Hozzávalói:
- 2 padlizsán, 2 zsenge kerti tök;
- a sörtésztához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2,5-3 dl sör, só;
- a sütéshez: 4 dl olaj;
- a mujdéjhoz: 1 fej fokhagyma, 4-5 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld
A Sörtésztában sült padlizsán és tök tallérok Elkészítése:
A padlizsánt meg a tököt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk. A sörtésztához felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót meg a lisztet és csomómentesre kavarjuk annyi sörrel, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk. A zöldségekről papírtörlővel litatjuk a levet, belemártjuk a sörös masszába és forró olajban kisütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja