Sonkás kocka, recept

Nagyon finom előétel, vendégváró vagy akár egy különlegesebb vacsora. 16×26-os tepsiben sütöttem és 24 kockára vágtam fel. Kissé nagyobb, pl. 20×30-as tepsiben is lehetne sütni, akkor egy kicsit vékonyabbak lesznek a lapok.
Ötlet innen
A Sonkás kocka Hozzávalói:
a sós piskótához:
- 9 tojás
- 9 evőkanál olaj,
- 9 evőkanál liszt,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- só
a töltelékhez:
- 30 dkg tehéntúró,
- 20 dkg fetasajt,
- 1-2 evőkanál tejföl,
- 15 dkg sonka,
- 1 kaliforniai paprika,
- petrezselyem levél,
- só, fehérbors

A Sonkás kocka Elkészítése:
16×26 -os tepsiben, 3 lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evőkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. nem kell kiszárítani.
A krémhez a fetasajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, hozzákeverjük a tehéntúrót és annyi tejfölt, hogy kenhető, de nem híg krémet kapjunk. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, fehérborssal ízesítjük, ha még szükséges, sózzuk. A kihűlt lapokat vastagon lekenjük és jól lehűtjük. Tálalás előtt kockára vagy téglalap alakúra vágjuk, kevés paprikával és petrezselyem levéllel díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu