Sonkás kocka, recept

Sonkás kocka, recept

 

Nagyon finom előétel, vendégváró vagy akár egy különlegesebb vacsora. 16×26-os tepsiben sütöttem és 24 kockára vágtam fel. Kissé nagyobb, pl. 20×30-as tepsiben is lehetne sütni, akkor egy kicsit vékonyabbak lesznek a lapok.
Ötlet innen

A Sonkás kocka Hozzávalói:

a sós piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál olaj,
  • 9 evőkanál liszt,
  • 1 kávéskanál sütőpor,

a töltelékhez:

  • 30 dkg tehéntúró,
  • 20 dkg fetasajt,
  • 1-2 evőkanál tejföl,
  • 15 dkg sonka,
  • 1 kaliforniai paprika,
  • petrezselyem levél,
  • só, fehérbors

sonkás kocka
A Sonkás kocka Elkészítése:

16×26 -os tepsiben, 3 lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evőkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütőporral elkevert 3 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. nem kell kiszárítani.

A krémhez a fetasajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, hozzákeverjük a tehéntúrót és annyi tejfölt, hogy kenhető, de nem híg krémet kapjunk. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe, fehérborssal ízesítjük, ha még szükséges, sózzuk. A kihűlt lapokat vastagon lekenjük és jól lehűtjük. Tálalás előtt kockára vagy téglalap alakúra vágjuk, kevés paprikával és petrezselyem levéllel díszítjük.

Sonkás kocka

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu