Sonkás gesztenyével töltött pulyka
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 1 bébipulyka
- 40 dkg főtt füstölt sonka
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 dl tej
- 2 szelet kenyér
- 1 kicsi zellergumó
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só és törött bors
Elkészítési idő: 2 óra felett
A megtisztított, átöblített, lecsöpögtetett pulyka hasát belülről sóval bedörzsölöm. Az olajat felforrósítom, és beledobom a kis kockákra vágott kenyeret. Állandó keverés közben megpirítom, és még tűzforrón annyi tejjel öntöm le, amennyi majdnem ellepi. Néhányszor átkeverem, hogy a tejet beszívhassa. A főtt sonkát ledarálom vagy apróra vagdalom. A tojásokat habosra verem, belereszelem a megtisztított zellert, hozzákeverem a gesztenyemasszát, beleöntök egy kevés tejet, hozzáteszem a darált sonkát, végül hozzáadom a pirított, tejes kenyeret. Jól összedolgozom, és a masszát a pulyka hasába töltöm.
A nyílást összetűzöm vagy bevarrom. A szárnyast kívülről erősen megsózom, majd alufóliába csomagolom, és sütőlemezre vagy nagy tepsibe fektetem. Előmelegített, forró sütőben 3,5-4 órán keresztül párolom. Ha a hús már puha, fedő nélkül pirosra pirítom. Félórányi pihentetés után feldarabolom, és a tölteléket is felszeletelem.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu