Sonkás gesztenyével töltött pulyka

Sonkás gesztenyével töltött pulyka

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 1 bébipulyka
  • 40 dkg főtt füstölt sonka
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tej
  • 2 szelet kenyér
  • 1 kicsi zellergumó
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és törött bors

Elkészítési idő: 2 óra felett

A megtisztított, átöblített, lecsöpögtetett pulyka hasát belülről sóval bedörzsölöm. Az olajat felforrósítom, és beledobom a kis kockákra vágott kenyeret. Állandó keverés közben megpirítom, és még tűzforrón annyi tejjel öntöm le, amennyi majdnem ellepi. Néhányszor átkeverem, hogy a tejet beszívhassa. A főtt sonkát ledarálom vagy apróra vagdalom. A tojásokat habosra verem, belereszelem a megtisztított zellert, hozzákeverem a gesztenyemasszát, beleöntök egy kevés tejet, hozzáteszem a darált sonkát, végül hozzáadom a pirított, tejes kenyeret. Jól összedolgozom, és a masszát a pulyka hasába töltöm.

Sonka_gesztenye_toltott_pulyka-karacsony

A nyílást összetűzöm vagy bevarrom. A szárnyast kívülről erősen megsózom, majd alufóliába csomagolom, és sütőlemezre vagy nagy tepsibe fektetem. Előmelegített, forró sütőben 3,5-4 órán keresztül párolom. Ha a hús már puha, fedő nélkül pirosra pirítom. Félórányi pihentetés után feldarabolom, és a tölteléket is felszeletelem.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu