Sonkás tejszínes szélesmetélt, recept

Sonkás tejszínes szélesmetélt, recept

 

A Sonkás tejszínes szélesmetélt Hozzávalói:

  • 35 dkg szélesmetélt,
  • 20 dkg sonka,
  • 25 dkg gomba,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 hagyma,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só, bors,
  • petrezselyemzöld

A Sonkás tejszínes szélesmetélt Elkészítése:

A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát meg a kockára vágott sonkát, összesütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval meg frissen őrölt borssal és felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk. Közben a metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd szétosztjuk a tányérokban és mártással tálaljuk.

Sonkás tejszínes szélesmetélt

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja