Somlói galuska egyszerűen

Somlói galuska egyszerűen

Hozzávalók 2 főre

 

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 4 dkg cukor
  • 2 dkg porcukor
  • 6 evőkanál liszt0
  • 5 tábla étcsokoládé
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál kakaópor

 

 

Elkészítés:

1000_somloi_galuska_20130318_201546[1]

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet és a sütőport. A diót megdaráljuk és becukrozzuk. A kész tésztából egy kanállal darabokat választunk le, a felületüket kicsit megforgatjuk a cukros dióban, és egy tepsiben egymásra halmozzuk, közé mazsolát teszünk. forró sütőben 10 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A csokoládét vízben felolvasztjuk és kakaóval sűrítjük. Ha kész, meglocsoljuk vele az apró darabokra szedett tésztát. Tejszínhabbal tálaljuk. Egy kis rummal meglocsolva még finomabb.

Forrás: receptek.ma