Story Highlights
- Somlói galuska egyszerűen
Hozzávalók 2 főre
- 4 db tojásfehérje
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 1 marék mazsola
- 4 dkg cukor
- 2 dkg porcukor
- 6 evőkanál liszt0
- 5 tábla étcsokoládé
- 2 dl víz
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet és a sütőport. A diót megdaráljuk és becukrozzuk. A kész tésztából egy kanállal darabokat választunk le, a felületüket kicsit megforgatjuk a cukros dióban, és egy tepsiben egymásra halmozzuk, közé mazsolát teszünk. forró sütőben 10 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A csokoládét vízben felolvasztjuk és kakaóval sűrítjük. Ha kész, meglocsoljuk vele az apró darabokra szedett tésztát. Tejszínhabbal tálaljuk. Egy kis rummal meglocsolva még finomabb.
Forrás: receptek.ma