Sokáig omlós marad – Adventi mandulás keksz
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg méz
- 8 dkg darált mandula
- 8 dkg vaj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom és a narancs reszelt héját, majd keverd alaposan össze. Rakd egy lábasba a mézet, a vajat, és alacsony hőfokon, kevergetve olvaszd fel. Majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a narancs és a citrom levét. Ezután öntsd a lisztes elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverj hozzá. Hagyd teljesen kihűlni.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippents le diónyi darabokat, és formázd őket golyóvá. Ezután helyezd sütőpapírra, egymástól távolabb, és az ujjaddal lapítsd le őket. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd körülbelül 15 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve szedd rácsra a kekszeket, és hagyd teljesen kihűlni.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu