Cukkinis lepény, recept
A Cukkinis lepény Hozzávalói:
- 20 dkg cukkini,
- 10 dkg padlizsán,
- 1 hagyma,
- 1 kaliforniai paprika,
- 1 paradicsom,
- 10 dkg sonka,
- 5 dkg sajt,
- 3 tojás,
- 3 evőkanál tejföl,
- 7 dkg liszt,
- 0,5 dl olaj,
- 1 teáskanál sütőpor,
- só, bors, paprika;
- a piteforma kenéséhez: olaj, liszt
A Cukkinis lepény Elkészítése:
a zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük a cukkinivel, a padlizsánnal, és a paprikával együtt. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk. Míg hűl, a tojásokat felverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot, és a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a dinsztelt zöldségeket.
A piteformát megkenjük olajjal, beszórjuk lisztel és beleöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk őrölt pirospaprikával és rátesszük a felszeletelt paradicsomot. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu