Smarni bögrésen

Smarni bögrésen

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél bögre búzadara (8 dkg)
  • fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
  • 1 bögre 2,8 %-os tej
  • 2 tojás
  • pici csipet só
  • egyharmad bögre kristálycukor (5-6 dkg)
  • egy csapott ek. zsír

bogre-samrni-kaiser

Elkészítés:

1. A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban.
2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.
3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
5. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
6. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.
7. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
8. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.
9. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.
10. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.

Forrás: nlcafe.hu