Aszaltszilvás csirke, recept

Aszaltszilvás csirke, recept

 

Az Aszaltszilvás csirke Hozzávalói4 fő részére:

  • 3 felső és 4 alsó csirkecomb
  • 8 dkg zöld olívabogyó (magozva)
  • 15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 4 ek olíva olaj
  • 3 ek fehérborecet
  • 1,5 ek szárított oregánó
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek barnacukor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • friss korianderzöld (vagy petrezselyem)
  • pirított mandulaszeletek (nekem nem volt, fenyőmagot használtam)

Az Aszaltszilvás csirke Elkészítése:

A combokat egy hőálló tálba tesszük.. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót. Egy kis tálban összekeverjük az olajat, az ecettel és az oregánóval, alaposan sózzuk és borsozzuk. A pácot a húsra öntjük, alaposan átkeverjük, hogy mindenhova jusson belőle és amennyi ideig csak lehet pácolódni hagyjuk – legjobb, ha egy egész éjszakát figyelnek a hűtőben.

Aszaltszilvás csirke

Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, ráöntjük a bort, megszórjuk a barnacukorral. 180 fokos sütőben kb 1 óra alatt pirosra sütjük, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat.

DE! Amíg a csirke sül a sütőben, addig összedobjuk az egyik legklasszabb krumpliköretét.

Forrás: streetkitchen.blog.hu