Aszaltszilvás csirke, recept

Az Aszaltszilvás csirke Hozzávalói4 fő részére:
- 3 felső és 4 alsó csirkecomb
- 8 dkg zöld olívabogyó (magozva)
- 15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 4 ek olíva olaj
- 3 ek fehérborecet
- 1,5 ek szárított oregánó
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek barnacukor
- 1 dl száraz fehérbor
- friss korianderzöld (vagy petrezselyem)
- pirított mandulaszeletek (nekem nem volt, fenyőmagot használtam)
Az Aszaltszilvás csirke Elkészítése:
A combokat egy hőálló tálba tesszük.. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót. Egy kis tálban összekeverjük az olajat, az ecettel és az oregánóval, alaposan sózzuk és borsozzuk. A pácot a húsra öntjük, alaposan átkeverjük, hogy mindenhova jusson belőle és amennyi ideig csak lehet pácolódni hagyjuk – legjobb, ha egy egész éjszakát figyelnek a hűtőben.
Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, ráöntjük a bort, megszórjuk a barnacukorral. 180 fokos sütőben kb 1 óra alatt pirosra sütjük, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat.
DE! Amíg a csirke sül a sütőben, addig összedobjuk az egyik legklasszabb krumpliköretét.
Forrás: streetkitchen.blog.hu