2021. január 19.

Select your Top Menu from wp menus
Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Sárgabarack, levendula, egy fűszeres sertésszűz….igazán klassz kaja így nyárra. Próbáljátok ki, mert nem fogtok csalódni benne!

Sertésszűz sárgabarackkal

A Sertésszűz sárgabarackkal Hozzávalói:

  • 1 serzésszűz (kb. 45 dkg)
  • 25 dkg sárgabarack
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 tk magos mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1,5 ek sárgabaracklekvár
  • 1 mk koriander mag
  • 1 csipet levendula
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ek étolaj
  • 1/2 tk levendula
  • Só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni. Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba.

A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal. 140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

forrás:
Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
így készül a házi Big Mac, recept

Jani megfejtette a big mac titkát, de nem önző, hogy magában tartsa. Nézzétek meg a videót és próbáljátok ki, mert...

Close