Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Sárgabarack, levendula, egy fűszeres sertésszűz….igazán klassz kaja így nyárra. Próbáljátok ki, mert nem fogtok csalódni benne!

Sertésszűz sárgabarackkal

A Sertésszűz sárgabarackkal Hozzávalói:

  • 1 serzésszűz (kb. 45 dkg)
  • 25 dkg sárgabarack
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 tk magos mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1,5 ek sárgabaracklekvár
  • 1 mk koriander mag
  • 1 csipet levendula
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ek étolaj
  • 1/2 tk levendula
  • Só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni. Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba.

A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal. 140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

forrás:
Streetkitchen