Sertésborda hentes módra – retró kaja a legjobb fajtából!
A Sertésborda hentes módra Hozzávalói:
Hozzávalók 4 személy részére:
- 60 dkg szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
- 10 dkg jóféle császárszalonna
- 15 dkg szeletelt sonka
- 15 dkg csemegeuborka
- 1 csapott evőkanál liszt a raguba
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 35 dkg rizs
- 25 dkg bébicsiperke (opcionális)
- 1 csokor friss petrezselyem
- Sóbors
[1] A karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihengetni.
[2] A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon majd a paradicsompürét szintén elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.
[3] A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 30 perc alatt készre pároljuk.
[4] Amíg a hús párolódik, elkészítjük a köretet: forrásban lévő sós vízben majdnem készre főzzük a rizst. Ha a rizsszemek még kicsivel keményebbek, mint szeretnénk, az egészet leszűrjük, és a maradék főzővíz felett készre pároljuk. Tűzforró serpenyőben lepirítjuk a negyedekbe vágott csiperkegombákat, majd összeforgatjuk a rizzsel.
[5] Tálalás! Egy tányérra kanalazunk a gombás rizsből, rádobáljuk a hússzeleteket, majd az egészet nyakonöntjük a szaftos raguval, és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágy!
Forrás: streetkitchen.blog.hu