Sertésborda hentes módra – retró kaja a legjobb fajtából!

Sertésborda hentes módra – retró kaja a legjobb fajtából!

A Sertésborda hentes módra Hozzávalói:

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 60 dkg szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
  • 10 dkg jóféle császárszalonna
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 1 csapott evőkanál liszt a raguba
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 35 dkg rizs
  • 25 dkg bébicsiperke (opcionális)
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Sóbors

[1] A karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihengetni.

Sertésborda hentes módra

[2] A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon majd a paradicsompürét szintén elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.

[3] A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 30 perc alatt készre pároljuk.

[4] Amíg a hús párolódik, elkészítjük a köretet: forrásban lévő sós vízben majdnem készre főzzük a rizst. Ha a rizsszemek még kicsivel keményebbek, mint szeretnénk, az egészet leszűrjük, és a maradék főzővíz felett készre pároljuk. Tűzforró serpenyőben lepirítjuk a negyedekbe vágott csiperkegombákat, majd összeforgatjuk a rizzsel.

[5] Tálalás! Egy tányérra kanalazunk a gombás rizsből, rádobáljuk a hússzeleteket, majd az egészet nyakonöntjük a szaftos raguval, és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágy!

Forrás: streetkitchen.blog.hu