Serpenyős röszti sütőben sült tojással, recept

A házi röszti az egyik legjobb reggeli a Földön. Főleg, ha sütőben sült, bébispenótos tojással tálaljuk. Következik a Zé-féle serpenyős röszti, ami a sütőben készül igazán ropogósra.

 

A Serpenyős röszti sütőben sült tojással Hozzávalói

A rösztihez:

  • 1 kg C típusú krumpli
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kevés frissen reszelt szerecsendió
  • Só, bors

A sütőben sült tojáshoz:

  • 1 fej vörös és 1 fej lilahagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 500 g bébispenót
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 tojás
  • 10 dkg juhtúró
A megtisztított burgonyát belereszeljük egy konyharuhával kibélelt szűrőbe, majd az egészet jó alaposan besózzuk, összeforgatjuk és hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt levet eresszen. Az összes kiengedett levet kinyomkodjuk belőle és egy tálba tesszük a burgonyát.
Serpenyős röszti sütőben sült tojással
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és egy gerezd fokhagymával ízesítjük.
Teflonserpenyőben vajat olvasztunk és ezen szétterítjük a burgonyát. 5-6 perc sütés után megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk, ezután 180 fokosra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt sütjük extra ropogósra.
A sütőben sült tojáshoz először is egy serpenyőben, vagy tepsiben olajat hevítünk és ezen pirítani kezdjük a felszeletelt hagymákat. Ha már pirulnak a hagymák, késsel megroppantjuk a fokhagymákat és ezek is a hagymák mellé kerülnek.
Ha kellően lepirultak a hagymák, a bébispenótot több részletben hozzáadjuk és hagyjuk, hogy teljesen összeessen. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, az egészet összeforgatjuk és hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön.
A spenótban helyet csinálunk a tojásoknak, amiket ráütünk, mindegyiket egyenként megsózzuk, rátördeljük a juhtúrót és 180 fokra előmelegített sütőbe 5 percre betesszük őket, amíg a tojások elkészülnek.

Forrás: streetkitchen.hu