Serpenyős aranydurbincs a tengerparton
A Serpenyős aranydurbincs Hozzávalói:
- 2 aranydurbincs
- 4 babérlevél
- 4 citromlevél
- 4 karika citrom
- 2+2 ek vaj
- só
- bors
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1/2 kg sós vízben főtt krumpli
- 3 el olívaolaj
- só
- őrölt bors
- 1 nagy csokor (8-10 levél) mángold
- 6 gerezd fokhagyma
A krumplit sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm, leszűröm és félreteszem.
A mángoldot nagyobb darabokra vágom, egy nagy tálba teszem és forró vízzel leöntöm. 3-5 percig állni hagyom, amíg összeesik.
Egy serpenyőbe olívaolajat locsolok és rádobom a főtt krumplikat. Kicsit szétnyomom őket, hogy ne csak kívül, de belül is jól megpiruljanak. Az egészet megsózom és tekerek rá egy kis borsot is. Megforgatom a krumplikat és másik oldalukon is aranybarnára pirítom őket. Kiszedem a serpenyőből, félretsezem és a krumplik helyére dobom a mángoldot. Szórok mellé egy nagy adag vékonyra szeletelt fokhagymát. Ezt is sózom és borsozom, majd jólösszeforgatom. 2-3 percig pirítom. Hozzáadom a krumolit és kész a köret.
A megtisztított halakat kicsit beirdalom, sózom, borsozom mindkét oldalukon. A halak hasüregébe babérlevelet, citromlevelet és citromkarikákat, és egy-egy darab vajat teszek. A halat megtűzöm egy pálcikával, hogy ne essenek ki a fűszerek. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, ráteszem a halakat és teszek mellé néhány szem koktélparadicsomot. Oldalanként kb. 5-5 percig sütöm. A mángoldos krumpli mellé teszem ahalat és a sült paradicsomot és azonnal tálalom.
Forrás: streetkitchen.blog.hu