Semmi extra, csak egy tökéletes Zserbó recept  

Semmi extra, csak egy tökéletes Zserbó recept  

Utóbbi elkötelezett híveit szeretnénk megnyugtatni: jövőre majd azt fogjuk felvenni videóra. Most pedig jöjjön a receeeept!

Zserbó omlós tésztából

A tökéletes Zserbó Hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg  vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 1 dl tejföl
  • 60 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 diónyi vaj

A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, és összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. Négy részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.

tökéletes Zserbó

Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25×35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk a porcukorral elkevert dió harmad részével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió második harmada, amire ismét egy réteg tészta-lekvár-dió réteg kerül. A tetejére borítjuk az utolsó réteg tésztát, amit alaposan megszurkálunk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy diónyi vajat is, hogy szép fénye legyen. A csokimázt a kihűlt zserbóra csorgatjuk és egy spatulával szépen egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a csokoládé teljesen megszilárdult. Ez a zserbó másnap a legfinomabb.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: streetkitchen.blog.hu