Savarin román süti, recept

Savarin román süti, recept

 

A híres Savarin süteménynek egy gyorsabb és könnyebb változata .Romániában,szinte nincs cukrászda,amelyben ne lehetne kapni,ilyen egyszemélyes adagokra készítve nem pedig koszorúformában.A recept nem az eredeti élesztős változat,hanem prézlivel készül de elég jól imitálja azt.Aki szereti az édes,szirupban tocsogó sütit annak beválik,itthon nálunk senki sem kedveli.

Ezt is sógoromnak készítettem,neki nagy kedvence,néha meglepem egy- egy adaggal ,mint pl . itt

A recept egy román fórumról való.

savarin
A savarin Hozzávalói:

Tészta:

  • 5 tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 6 púpos evőkanál prézli,
  • csipet só

Szirup:

  • 1 csupor víz,
  • 15 dkg cukor,
  • rum

Díszítés:

  • baracklekvár,
  • tejszínhab,
  • koktél csresznye

A tojások sárgáját habosra kevertem a csipet sóval és a cukorral majd hozzákevertem a prézlit .

A tojás fehérjét kemény habbá vertem,belekavartam a sárgájába előbb csak felét,majd könnyedén a másik felét is.Kivajazott, lisztezett muffinformába tettem és 20 perc alatt készre sütöttem.
Addig elkészítettem a szirupot: a cukrot megfőztem a vízzel,rummal ízesítettem.
A savarinokat kivettem a muffinformából,egyenként belemártogattam a szirupba és tálcára raktam. Hagytam,míg magukba szívták a szirupot.Ezután kettőbe vágtam, alsó részt lekentem baracklekvárral,rá kemény habbá vert tejszínt tettem,befedtem a levágott résszel,amit szintén lekentem baracklekvárral.Tejszínhabbal és koktélcseresznyével díszítettem.

savarin

savarin

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu